Články

Dar Jeho pokoja

Prvou odpoveďou na všetky modlitby je Jeho pokoj.

Môže mi Boh odpustiť hriech z minulosti, ktorý som predtým nepovažoval za hriech?

V minulosti som urobil niečo, čo som vtedy nepovažoval za hriech, ale po čase som zistil, že som tým ublížil niektorým ľuďom. Oni si mysleli, že to urobil iný človek a odsudzovali ho za to. Tým som nechtiac ublížil aj jemu. V súčasnosti sa na to už zabudlo. Môže mi Boh odpustiť tento hriech, keď ho oľutujem aj bez toho, aby som to napravil?

Sexuálna výchova v školách

V posledných rokoch a mesiacoch sa stále častejšie stretávame s rôznymi iniciatívami, ktoré majú za cieľ zavedenie sexuálnej výchovy do škôl a do materských škôl.

Ty si Ten, v ktorom sa skrýva sláva Božích mien

V stredu 17. 5. 2017 prišiel k nám do Popradu Dr. Peter Gammons. V pestrofarebnej veselej košeli, a taký veselý bol aj on sám.

Nádej jednotlivca a budúcnosť cirkvi

31.10. doobeda sme sa stretli na pôde Mestského úradu v Poprade na kresťanskej konferencii. Kresťania z východného Slovenska. Usmiati a plní radostného očakávania.

Potulky po Levočských vrchoch

Prvý zborový výlet v tomto roku sa uskutočnil v sobotu 25. januára. Išli sme do 57 rokov uzavretého vojenského pásma Javorina.

Bez následkov

V roku 2011 som sa naučila, že Boh nám pomôže prekonať každú situáciu tak, aby nám to bolo na dobré a nenaloží na nás viac ako unesieme.

Hovor slová povzbudenia a lásky

V piatok 10.6.2016 navštívili nás zbor štyria služobníci z Dánska. Bruno Knutzen je pastor, evanjelista a učiteľ Božieho slova. Slúži v krajinách Škandinávie.

Zaži zmeny vo svojom živote

Naozaj chceš vidieť zmenu vo svojom živote? Mnohí z nás chcú zmeniť svoje životy...ale často nie sme ochotní urobiť našu časť práce.

Je samovražda hriech?

Čo bude so samovrahom po smrti?

Dráma exodus

Na Blízkom východe sa deje „Exodus biblických rozmerov“ – tvrdí spravodajca jedného britského vydavateľstva. V Svätej zemi a v okolitých štátoch počet kresťanov v dramatických rozmeroch ubúda a spoločenstvá žijúce v týchto končinách takmer dvetisíc rokov sa dostali do ohrozenia. Príčiny odchodu a ich následky analyzoval vo svojej správe o slobode vierovyznania okrem Vatikánu a organizácií na ochranu práv kresťanov v blízkej minulosti, už aj Európsky parlament a americké Ministerstvo zahraničných vecí.

Na čo čakáš?

Nedávno som počul jedného kazateľa ako nadšene hovoril a snažil sa ľuďom vysvetliť, že každé proroctvo potrebné k tomu, aby Ježiš prišiel sa už naplnilo.

Židia si pripomínajú zničenie chrámu

Ulice starého mesta v Jeruzaleme zaplnili v sobotu večer stovky židov.  Všetci sa ponáhľajú k Múru nárekov oplakávať zničenie prvého aj druhého chrámu.

Pozitívne zmeny na Haiti

"...(ak) ľud môj, ktorý je pomenovaný po mne, sa pokorí, bude sa modliť, hľadať moju tvár a odvráti sa od svojich zlých ciest: vyslyším ho z neba, odpustím mu hriech a jeho krajinu vyliečim." (2 Kron 7:14)

Vyjdi z Babylonu

Volám sa Denisa a mám 38 rokov. Vyrastala som v katolíckej rodine. 

Boží pokoj

Pokoj je vzácny poklad a niekedy sa zdá, že si ho môžeme len ťažko udržať. Biblia nás učí, že Boh nás už zaopatril svojim pokojom. V Jánovi 14:27 Ježiš hovorí svojim učeníkom, čo sa vzťahuje aj na jeho dnešných nasledovníkov: „Pokoj vám zanechávam, svoj pokoj vám dávam.“ Ak je teda pokoj dosiahnuteľný, potom je to na nás naučiť sa, ako ho uchopiť.

V nebi považujú modlitbu za najcennejšiu vec

Na nedeľnej bohoslužbe 30.6.2019 sme privítali vzácneho hosťa z Maďarska.

Vstaň a začni sa hýbať

Sme paralyzovaní na svojom „matraci“ lebo nechceme urobiť zmenu - povedala Anne Moore 11.9. 2014 na zhromaždení v Poprade.

Spoveď bývalého gamblera a alkoholika

Nechápal som, že môj prípad je choroba a má dokonca meno, alkoholizmus a gamblerstvo - diagnóza F63 a lieči sa to ako závislosť v odbornom ústave. Mne vyhŕkli slzy ako hrach a pomyslel som si, či naozaj mám nádej sa z tohto po tých dlhých 12. rokoch beznádeje, krádeží, bitiek, klamstva a iných vecí dostať a uzdraviť.

Dvojitá výchova - čo to znamená a jej dôsledky

Kto má deti alebo s nimi pracuje určite sa už stretol s pojmom “dvojitá výchova”. Čo to vlastne znamená a aké má dôsledky si možno mnohí rodičia dostatočne neuvedomujú.

Pastor Kříž v Poprade

„Jeruzalem zvelebuj Hospodina a Sion vzdaj chválu svojmu Bohu“ bola pieseň ktorou sa začali chvály v nedeľu 14.09. Sion, teda cirkev vzdala Bohu chválu ako sa patrí, pretože každé srdce volalo Bohu…

Láska nech je všetkým vo všetkom II.

Vyliatie Svätého Ducha obdarí ducha človeka popri láske aj slobodou: "...kde je Duch Pánov, tam je sloboda". (2Kor 3:17)

Oslobodenie od démonov

Pred niekoľkými desaťročiami mnohí vážne dúfali, že v období okolo prelomu tisícročia si človek podmaní vesmír a paralelne s rýchlym vývojom vedy bude zlo vytlačené zo sveta. Nateraz eufória okolo vedy akosi zoslabla, lebo sa stalo zrejmým, že podmanenie vesmíru sa ešte na nejaký čas oddiali, naproti tomu zlo napriek existujúcim vedeckým výskumom je aj naďalej neústupne prítomné vo svete.

Relax s farbami

Zdenka mala vždy dobré nápady...

Naši futbalisti trénujú

Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku!

Aj ty môžeš zažiť uzdravenie

22.3.2017 sme v Poprade po prvýkrát privítali lekára Doc. MUDr. et MVDr. Jozefa Škardu PhD. PhD, docenta z Ústavu klinickej patológie v Olomouci.

Je možné zastaviť kliatbu?

Moja babka, mama a aj ja sme mali Parkinsonovu nemoc. Dedičná choroba – kliatba, prechádzala z generácie na generáciu

Presvedč sa, že Boh existuje

Od 9.11. do 14.11.2015 kázal pastor Mark Zechin v Krompachoch, Humennom, Poprade, Spišskej Belej, Kežmarku a Spišskej Novej Vsi. Do Popradu prišiel v stredu 11.11.

Prečo sa cirkev negatívne stavia k otázke homosexuálov a legalizácii ich zväzkov?

Veď oni aj tak žijú vo zväzku a často prísne a celoživotne monogamnom a mohli by byť mnohí príkladom pre veriacich (a nikoho netrápi 30-40% rozvodovosť,striedanie partnerov,volné zväzky,niekoľko tisíc interupcií ročne, 40% deti narodených v mimomanželských a rozvedených vzťahoch ale 20 možných homosexuálnych sobášov ročne je neprijateľný problém)

Aj tí Židia sú normálni ľudia

Tieto slová povedal Igor Rintel, predseda organizácie Ústredný zväz židovských náboženských obcí na Slovensku. 28.2.2018 sme si vypočuli jeho prednášku o judaizme.
Kresťanské spoločenstvo Poprad
Moyzesova 27 (3368/25), 058 01 Poprad (V areáli OSBD za Kauflandom)
IBAN: SK21 7500 0000 0040 0792 9670 BIC: CEKOSKBX
©2024 Kresťanské spoločenstvo Poprad, všetky práva vyhradené.